Pompoensoep met een twist, en deze keer met pastinaak.
ingrediënten voor 2 a 3 porties:
-250 gr pompoen in blokjes
-1 grote peen in stukjes gesneden
-1 grote rode ui
-1 bleekselderij in stukjes gesneden
-1 bouillonblokje zonnatura
-1 pastinaak klein gesneden
-verse koriander (optioneel)
- 2 tenen knoflook
1. fruit de ui en de knoflook in een laagje olijfolie aan.
2. Voeg de overige groenten toe en bak ze enkele minuten op middelhoog vuur.
3. Voeg het bouillonblokje toe en verkruimel deze over de groenten zodat deze goed verdeeld is. Ik voeg de koriander ook al toe en laat deze mee koken.
4. Voeg 400 ML water toe en laat het geheel 20 minuten koken.
5. Laat de soep afkoelen en pureer met een staafmixer. Voeg eventueel extra water toe als je van een dunnere soep houdt.
6. TIP: Lekker met een scheut kokosmelk en balsamico crème.

Reactie plaatsen
Reacties