champignonstoof met tomatenbalsamico saus

Gepubliceerd op 4 januari 2025 om 15:27

Ingrediënten:

 

-500 gr champignons naar wens ( ik gebruikte biologische witte en kastanje)

-1 grote peen (Bio)

-2 el balsamico azijn

-scheut kokosmelk

-2 laurierblaadjes

-2 tenen knoflook

-1 grote ui

-half blokje bouillon 

-klein blikje tomatenpuree

-scheut olijfolie

-Enkele takjes tijm

-Bij serveren balsamico crème. 

-Teff/bloem om het te verdikken 

 

Neem een pan waar je de champignons lekker in kan laten pruttelen.
-Snij alle groeten klein, de champignons mag je in 4e snijden.

-Verwarm de olijfolie met balsamico in de pan en laat het op temperatuur komen.
-Voeg knoflook, ui, champignons en wortel toe en bak ze 5min op middelhoog vuur zodat de balsamico en de knoflook goed zijn ingetrokken.  

-Neem het 1/2 bouillonblokje met 100-150ml water en meng dit tot het is opgelost. 

-Voeg de tomatenpuree, bouillon, laurierbladen en tijm toe. 

-voeg een scheut kokosmelk toe en laat het geheel 20min pruttelen op middelmatig/laag vuur. 

 

 

Serveer met bijvoorbeeld pita brood of een lekkere zoete aardappelpuree. 

Op het moment van serveren giet er nog een scheutje kokosmelk en balsamico crème overheen voor een heerlijk eindresultaat.

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.