Zoete aardappel paprika soep met gebakken champignons

Gepubliceerd op 12 november 2024 om 11:28

Heerlijke zoete aardappel-paprika soep met gebakken champignons ( 3 porties) 

-1 grote zoete aardappel 

-1 rode paprika 

-1 grote rode ui

-3 knoflook tenen

-3 el olijfolie
-1 peen 

-1 bouillonblokje

-1 prei

-verse peterselie

-kokosmelk bio

-100 gr. champignons

 

 

- Snij alle groenten in kleine stukjes zodat ze goed gaar kunnen worden. 
- Pers de knoflook fijn.

- Neem een grote kookpan en laat hierin 2 el. olijfolie warm worden. 

- Fruit de ui en knoflook enkele minuten aan en voeg erna de groenten toe.

- Bak de groenten enkele minuten in de olijfolie en voeg dan het bouillonblokje in delen toe zodat de kruiden goed verdeeld zijn over de groenten. 

- Voeg de peterselie en 500ml water toe en laat het geheel 15 a 20 minuten koken. 

- Pureer tot een gladde massa en voeg eventueel naar wens kokosmelk toe. 

 

- Pak een wok/bakpan en laat 1 el. olijfolie warm worden.

- Bak hierin de champignons met een snufje zeezout.

- Blus af met een scheut kokosmelk.

- Voeg een portie soep toe aan je champignons. 

 

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.