
Heerlijke zoete aardappel-paprika soep met gebakken champignons ( 3 porties)
-1 grote zoete aardappel
-1 rode paprika
-1 grote rode ui
-3 knoflook tenen
-3 el olijfolie
-1 peen
-1 bouillonblokje
-1 prei
-verse peterselie
-kokosmelk bio
-100 gr. champignons
- Snij alle groenten in kleine stukjes zodat ze goed gaar kunnen worden.
- Pers de knoflook fijn.
- Neem een grote kookpan en laat hierin 2 el. olijfolie warm worden.
- Fruit de ui en knoflook enkele minuten aan en voeg erna de groenten toe.
- Bak de groenten enkele minuten in de olijfolie en voeg dan het bouillonblokje in delen toe zodat de kruiden goed verdeeld zijn over de groenten.
- Voeg de peterselie en 500ml water toe en laat het geheel 15 a 20 minuten koken.
- Pureer tot een gladde massa en voeg eventueel naar wens kokosmelk toe.
- Pak een wok/bakpan en laat 1 el. olijfolie warm worden.
- Bak hierin de champignons met een snufje zeezout.
- Blus af met een scheut kokosmelk.
- Voeg een portie soep toe aan je champignons.
Reactie plaatsen
Reacties