

Een Gluten en Lactosevrije bananenbrood.
Makkelijk en lekker met eventuele optionele ingrediënten om toe te voegen.
Wat heb je nodig:
-3 rijpe bananen, + optioneel een extra voor decoratie
-2 grote eieren of 3 medium eieren.
-100 gr havermeel.
-150 gram teff + optioneel kan ook havermeel of vlokken gebruikt worden.
-Klein scheutje vanille extract.
-Theelepel baking soda en scheutje appelazijn.
-Kaneel
-Lepel zelfrijzend bakmeel.
-Optioneel kun je een scoop eiwitpoeder en noten toevoegen.
Bereiding;
-Mix de bananen en de eieren tot een egale massa in je mixer of doe dit met een staafmixer.
-Voeg geleidelijk het amandelmeel en de teff toe, tot je een mooi beslag hebt.
-voeg vanille extract, kaneel, baking soda+azijn en bakmeel toe en mix het kort tot een geheel.
-Optioneel nog noten of eiwitpoeder toevoegen aan je beslag voor je dit in een vorm giet.
-Werk eventueel af met een banaan te toppen van boven.
-Zet de vorm in de voorverwarmde oven van 180 graden en bak het brood in 50 a 60 minuten gaar.
TIP: Na 30 minuten kijk ik hoe de bovenkant kleurt en pak ik eventueel aluminiumfolie om af te dekken. Dit om te voorkomen dat de bovenkant verbrand.
ENJOY!
Reactie plaatsen
Reacties