Bananenbrood

Gepubliceerd op 10 september 2024 om 10:57

Een Gluten en Lactosevrije bananenbrood. 

Makkelijk en lekker met eventuele optionele ingrediënten om toe te voegen. 

Wat heb je nodig:

-3 rijpe bananen, + optioneel een extra voor decoratie 

-2 grote eieren of 3 medium eieren.

-100 gr havermeel.

-150 gram teff + optioneel kan ook havermeel of vlokken gebruikt worden.

-Klein scheutje vanille extract.

-Theelepel baking soda en scheutje appelazijn.

-Kaneel

-Lepel zelfrijzend bakmeel.

-Optioneel kun je een scoop eiwitpoeder en noten toevoegen. 

 

Bereiding;

-Mix de bananen en de eieren tot een egale massa in je mixer of doe dit met een staafmixer. 

-Voeg geleidelijk het amandelmeel en de teff toe, tot je een mooi beslag hebt.

-voeg vanille extract, kaneel, baking soda+azijn en bakmeel toe en mix het kort tot een geheel. 

-Optioneel nog noten of eiwitpoeder toevoegen aan je beslag voor je dit in een vorm giet. 

-Werk eventueel af met een banaan te toppen van boven. 

-Zet de vorm in de voorverwarmde oven van 180 graden en bak het brood in 50 a 60 minuten gaar.
TIP: Na 30 minuten kijk ik hoe de bovenkant kleurt en pak ik eventueel aluminiumfolie om af te dekken. Dit om te voorkomen dat de bovenkant verbrand. 

 

ENJOY! 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.